'OH Leuven-Beerschot en Club Brugge-Antwerp mogelijk in hetzelfde weekend'

'OH Leuven-Beerschot en Club Brugge-Antwerp mogelijk in hetzelfde weekend'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 09:45vr 22-05-2020 om 09:45

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 09:46vr 22-05-2020 om 09:46

OH Leuven en Beerschot VA zaten deze week samen met de Pro League en de veiligheidsdiensten. Een akkoord over de datum en locatie van de promotiefinale is er nog niet, maar volgens Het Nieuwsblad kwamen er wel al enkele voorstellen aan bod.

Naar verluidt verkiezen de Pro League én OHL dat de wedstrijd op 1 augustus gespeeld wordt. Dan kan de promotiefinale gespeeld worden in ons land, mogelijk zelfs in het stadion van Leuven. De politiediensten, zowel federaal als lokaal, zeggen niet onmiddellijk neen tegen dit voorstel.

Beerschot verkiest dan weer dat de wedstrijd vroeger gespeeld wordt en dus ook in het buitenland. Ook OHL stelde zich constructief op en sluit dit voorstel niet meteen uit. Toch lijkt een wedstrijd buiten de Belgische landsgrenzen niet eenvoudig. 'Beide ploegen zullen dan mogelijk (meer dan) een week in quarantaine moeten en een oefenveld moeten vinden in de buurt', klinkt het.

Op dit moment is een wedstrijd achter gesloten deuren in Leuven op 1 augustus het meest realistische scenario. Een dag later zou dan de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC gespeeld kunnen worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws