Pro League slaat terug naar Waasland-Beveren: Alles is juist verlopen

Pro League slaat terug naar Waasland-Beveren: "Alles is juist verlopen"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 19:45do 21-05-2020 om 19:45

Waasland-Beveren laat zich niet doen. De club zou moeten degraderen, maar geeft nu aan dat de Algemene Vergadering van de Pro League niet correct is verlopen. Pierre François, CEO van de Pro League, ontkent dat.

Een Algemene Vergadering moet acht dagen op voorhand worden ingepland. Dat is volgens Waasland-Beveren niet gebeurd. "De Algemene Vergadering van 15 mei was eigenlijk een voortzetting van de vergadering van 27 april", geeft François aan bij Sporza. "Het is dus zeker niet zo dat de clubs vier uur op voorhand zijn opgeroepen. Het was een lastige beslissing, maar ik denk een reglementaire."

François denkt niet dat de pogingen van Waasland-Beveren veel kans maken. "We hebben 23 clubs moeten samenbrengen voor die Algemene Vergadering. We kunnen die niet allemaal weer samenroepen om alles opnieuw te behandelen."

Bovendien wordt de huidige beslissing gedragen door 'de hoogst mogelijke meerderheid volgens de statuten'. Dat komt neer op 85 procent van de stemmen. "Er bestond geen goeie oplossing, maar we zijn gegaan voor de meest sportieve", besluit François. Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws