Update: 'Anderlecht wil goedkope spelers: transfervrije Braziliaan (20) in beeld'

Update: 'Anderlecht wil goedkope spelers: transfervrije Braziliaan (20) in beeld'

21-05-2020 19:30 Laatste update: 23-05-2020 08:28
32

Anderlecht heeft het financieel niet breed, maar mengt zich toch in de strijd voor de twintigjarige middenvelder Fabinho. Die is in de zomer dan ook transfervrij. Zijn contract bij Sao Paulo loopt af. 

Calciomercato geeft aan dat Anderlecht concurrentie heeft van verschillende Italiaanse clubs, al worden die niet bij naam genoemd. Fabinho, een jeugdinternational voor Brazilië, heeft geweigerd om een nieuw contract te tekenen bij Sao Paulo. Dat maakt hem voor heel wat clubs interessant.

Fabinho wordt beschreven als een offensieve middenvelder die het vooral moet hebben van zijn fysieke kracht en een uitstekend schot. In de jeugdreeksen van Sao Paulo was hij verschillende keren topschutter, maar hij kon nog niet doorbreken bij de hoofdmacht van die club. Anderlecht wil graag gebruik maken van die opportuniteit om hem binnen te halen.

Fabinho zal hoe dan ook tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het profniveau. Bij Sao Paulo speelde hij dit seizoen amper 57 minuten mee. 

UPDATE: Het Nieuwsblad bevestigt dat Anderlecht interesse toont in Fabinho (20). Zijn transfervrije status komt als geroepen, aangezien paars-wit vooral op goedkope aanwinsten mikt. Er moet voor de spelverdeler van Sao Paolo enkel een opleidingsvergoeding betaald worden.