English Football League zet alles op alles: 'Play-Offs gaan gewoon door'

English Football League zet alles op alles: 'Play-Offs gaan gewoon door'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 19:00do 21-05-2020 om 19:00

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 19:01do 21-05-2020 om 19:01

Of het seizoen wel of niet afgemaakt kan worden, in Engeland zullen er idealiter 'gewoon' promoties en degradaties plaatsvinden. De English Football League heeft die intentie uitgesproken via een statement.

De EFL hoopt de huidige promotie- en degradatieregeling te respecteren. Leeds United (71 punten) en West Bromwich Albion (70 punten) liggen na 37 van de 46 Championship-speelrondes op koers voor promotie naar de Premier League, nummer drie Fulham staat op 64 punten. Als het seizoen niet afgemaakt kan worden, wil de EFL de nummers één en twee alsnog laten promoveren: het gemiddeld aantal punten per wedstrijd is dan doorslaggevend.

De derde Premier League-promovendus is traditiegetrouw de winnaar van de Play-Offs, waarvoor de nummers drie tot zes zich plaatsen: volgens de huidige stand zouden dat Fulham, Brentford, Nottingham Forest en Preston North End zijn. De EFL wil deze Play-Offs koste wat kost laten spelen. Als dit niet mogelijk is, zal het competitieorgaan zich beraden over een 'appropriate course of action'.

In Engeland wordt er weer langzaam aan voetbal gedacht, nadat het land zwaar werd getroffen door het coronavirus. De Premier League-clubs mochten deze week de groepstraining in aangepaste vorm hervatten en hopen medio juni weer te gaan spelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws