Cercle Brugge haalt stevig uit: De Pro League discrimineert ons

Cercle Brugge haalt stevig uit: "De Pro League discrimineert ons"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 18:45do 21-05-2020 om 18:45

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 18:57do 21-05-2020 om 18:57

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere heeft via de eigen website een lang interview gegeven. Daarin had hij het onder meer over de solidariteitsbijdragen. Goemaere is duidelijk niet tevreden en spreekt over discriminatie.

Cercle Brugge kan namelijk niet profiteren van die bijdragen, omdat het de spelers op technische werkloosheid heeft gezet. "Dat een vereniging die onze belangen moet behartigen ons hier discrimineert, vind ik een brug te ver. We wisten dat dit geen populaire maatregel was die we inriepen, maar het is als onderneming ook onze plicht om als een goeie huisvader te handelen in deze uitzonderlijke situatie."

Cercle vindt niet dat het daarom uitgesloten moet worden. "En dan te bedenken dat de Pro League nog een nota heeft rondgestuurd waarbij ze laten weten dat we gebruik kunnen maken van overheidsmaatregelen zoals die technische werkloosheid door overmacht. Misschien nog veel erger is dat we ook niet meedelen in de compensatiebijdragen, terwijl wij toch ook verliezen hebben geleden omdat die laatste thuismatch niet gespeeld kon worden. We hebben het recht om dat op te eisen. Dat moet zeker nog eens besproken worden in de Pro League."

Momenteel zijn de spelers nog altijd technisch werkloos. "We hebben een aantal voorstellen gedaan, maar het is niet evident want je zit met verschillende contracten. Het gaat de goeie kant op. Ik hoop snel te kunnen aankondigen dat het gelukt is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws