'RWDM mag plots naar Eerste Klasse B, maar zit met trainersprobleem'

'RWDM mag plots naar Eerste Klasse B, maar zit met trainersprobleem'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 18:15do 21-05-2020 om 18:15

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 18:33do 21-05-2020 om 18:33

RWDM mag volgend seizoen aantreden in Eerste Klasse B. Dat komt een beetje onverwacht, want de Brusselse club eindigde maar zesde in 1e Amateur. Bovendien mag coach Fred Stilmant eigenlijk niet mee naar 1B.

Stilmant heeft namelijk niet het vereiste diploma. In januari kwam Stilmant naar Brussel om Fred Vanderbiest op te volgen, die terug assistent werd bij KV Mechelen. Toen leek het er niet op dat RWDM zou promoveren, maar door de verdwijning van SV Roeselare, Sporting Lokeren én Virton kreeg het de promotie min of meer in de schoot geworpen.

Stilmant moet eigenlijk een UEFA A-diploma hebben, maar door de coronacrisis gaat die cursus niet door. Pas in september zou hij zijn diploma kunnen halen. "Hoe dan ook, ik wil bij de club blijven", aldus Stilmant bij RTBF. "Misschien als assistent of een andere goeie functie. Dat zou me ook de tijd geven om mijn diploma te halen. Maar ik blijf optimistisch. Ik denk dat men wel begrip zal tonen voor mijn bijzondere geval. Het is niet dat ik er geen moeite gedaan voor heb gedaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws