Sollied is de beste trainer waar ik ooit mee heb samengewerkt

"Sollied is de beste trainer waar ik ooit mee heb samengewerkt"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 18:00do 21-05-2020 om 18:00

Trond Sollied zit momenteel zonder job. Vorig seizoen werd hij nog op de keien gezet bij Sporting Lokeren. Nastja Ceh is echter vol lof over hem. Hij is de beste coach die hij ooit heeft gehad. 

Nochtans speelde Ceh aanvankelijk nauwelijks mee bij Club. "Bij mijn aankomst heb ik niet veel gespeeld", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Trond Sollied zei me dat ik geduld moest oefenen. Hij was altijd rustig... Hij ging zitten, trok een blikje bier open en zei keer op keer lijzig: 'Jouw moment komt nog wel.'"

Achteraf gezien vond Ceh dat een logische keuze. "Nu begrijp ik dat wel: ik moest me aanpassen aan het spel, dat toch wel anders was. Het was een grote stap van Slovenië naar België. Indertijd begreep ik niet waarom Sollied me niet liet spelen. Vandaag kan ik stellen dat hij de beste coach was die ik in mijn loopbaan heb gekend."

Ceh denkt met veel plezier terug aan die periode. "Onder hem speelde Club echt goed. Iedereen wist wat hij moest doen op het veld, alles ging automatisch. Nu ik zelf trainer ben, reproduceer ik zestig tot zeventig procent van wat hij deed. Enfin, ik zeg niet tegen mijn spelers dat hun moment nog wel zal komen..." (lacht)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws