Spaanse bondscoach geen fan van voetbal zonder publiek: Zoals dansen met je zus

Spaanse bondscoach geen fan van voetbal zonder publiek: "Zoals dansen met je zus"

21-05-2020 15:25
1

De Spaanse bondscoach Luis Enrique is geen voorstander van voetbal zonder supporters. Tijdens een show op YouTube verklaarde hij dat het 'nog triester is dan dansen met je zus'. 

Luis Enrique volgde vorig weekend de hervatting van de Duitse Bundesliga, maar daar werd hij duidelijk niet gelukkig van. "Ik heb naar het Duitse voetbal gekeken en het was lamentabel. Je hoort de beledigingen. Maar ik begrijp ook dat het een business is waarin veel geld omgaat. En ook al is het spektakel lang niet op het niveau van wat het is met publiek in de tribune, toch kan dit misschien helpen om de lockdown door te komen. Als ik nog speler zou zijn geweest, dan had ik zo snel mogelijk willen herbeginnen. Zelf heb ik geen schrik. Ik had het wel voor oudere mensen die mij genegen zijn, maar persoonlijk heb ik nul angst."

De 50-jarige Enrique, die in november 2019 zijn job als bondscoach weer opnam, probeerde ook even vooruit te blikken naar de toekomst. "Alles is nog onzeker. Dat bezorgt iedereen een onbehaaglijk gevoel. We bekijken het dag per dag. Het is wachten tot we opnieuw kunnen voetballen, want dat is waar wij het meest van houden. In theorie spelen wij in september zoals altijd oefenwedstrijden (eigenlijk Nations Leagueduels tegen Duitsland en Oekraïne, red) maar het belangrijkste is nu geduld te oefenen", besloot de Spaanse bondscoach.