Jaap Stam trekt naar Amerikaanse MLS en wordt trainer van FC Cincinnati

Jaap Stam trekt naar Amerikaanse MLS en wordt trainer van FC Cincinnati

21-05-2020 14:30
1

Jaap Stam volgt Ron Jans definitief op bij FC Cincinatti. Dat heeft zijn zaakwaarnemer bevestigd tegenover NOS. De trainer neemt Saïd Bakkati, de assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord, mee naar de Verenigde Staten.

Stam en Bakkati tekenen voor anderhalf jaar bij Cincinatti, met een optie op een extra seizoen. De twee werkten samen bij Reading en maakte afgelopen zomer de overstap naar Feyenoord. Na een slechte seizoenstart hield de oud-international de eer aan zichzelf, maar Bakkati werd opgenomen in de technische staf van opvolger Advocaat.

De ervaren trainer was dusdanig tevreden over zijn assistent, dat die ook na dit seizoen mocht blijven. Volgens De Telegraaf hadden Feyenoord en Bakkati echter de afspraak dat hij mocht vertrekken als Stam bij een nieuwe club zou tekenen. Dat is nu gebeurd: Stam is de opvolger van Jans, die in februari vertrok na een breed uitgemeten racismerel.

Het is nog niet bekend wanneer Stam naar de Verenigde Staten kan vliegen. De Major League Soccer ligt sinds maart stil vanwege het coronavirus en het is onbekend wanneer er weer gevoetbald kan worden.