Met welke baan kan ik bedrag verdienen dat in de buurt komt van voetbalsalaris?

"Met welke baan kan ik bedrag verdienen dat in de buurt komt van voetbalsalaris?"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:49do 21-05-2020 om 13:49

Anno 2020 verdienen topvoetballers verschrikkelijk veel geld. Aangezien hun pensioengerechtige leeftijd behoorlijk vroeg ligt, komt er echter nog een leven na het voetbal. Somigen zijn daar nu al erg mee bezig. Neem nu de Nederlander Ryan Babel. De 33-jarige aanvaller wil er over enkele jaren financieel niet op achteruitgaan.

"Ik heb mezelf gedurende mijn carrière altijd de vraag gesteld: in welke business of met welke baan kan ik een bedrag verdienen dat in de buurt komt van mijn voetbalsalaris?", vertelt Babel aan Forbes. "Helaas zijn er niet zoveel mogelijkheden om 100 duizend tot 300 duizend euro netto per maand te verdienen."

Zijn antwoord: meergezinswoningen, waarbij elke woning een geheel pand vormt. Dit kunnen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten zijn. "Ik moest echt een oplossing vinden, want ik wil na mijn pensioen op z'n minst mijn huidige leefstijl behouden. Ik wil er niet op achteruitgaan."

Babel begon jaren geleden bij Liverpool, al ging dat aanvankelijk niet van een leien dakje. De Oranje-international kocht een appartement voor 300 duizend euro, waarmee hij maandelijks 1400 euro aan huur verdiende. "Ik was zo jong en naïef. Ik dacht: ik heb op mijn bankrekening een bedrag met zes nullen staan. Moet ik me er dan in verdiepen? Ik wilde sparen en de nullen laten groeien."

Zijn zaakwaarnemer overtuigde Babel om elk kwartaal een nieuw appartement te kopen van zijn salaris. Tegenwoordig bezit hij meergezinswoningen van Amsterdam tot Miami. "Ik ben groter gaan denken. Nu focus ik me op cashflow en stabiliteit. Het moet groeien, zodat ik maandelijks geld binnenkrijg en mijn rekeningen kan betalen."

"Het uiteindelijke doel is eigenlijk om vrijheid te creëren", aldus Babel. "Ik wil naar een situatie waarin ik niet meer hoef te werken voor geld. Ik wil dat geld voor mij gaat werken." Onlangs kreeg de contractspeler van Galatasaray veel over zich heen, nadat hij zijn volgers op Instagram bekendmaakte met tips over hoe de fiscus te ontwijken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws