Vijf jaar terug schoot Kums Gent naar titel: Geen idee wat ons te wachten stond

Vijf jaar terug schoot Kums Gent naar titel: "Geen idee wat ons te wachten stond"

21-05-2020 13:34 Laatste update: 13:48
3

Dag op dag vijf jaar geleden beleefde de stad Gent een hoogdag. Op 21 mei 2015 kroonde KAA Gent zich namelijk voor het eerst in haar geschiedenis tot Belgisch landskampioen. Een enorm volksfeest barstte los. Sven Kums herinnert het zich nog als de dag van gisteren.

Kums was zelf dan ook een hoofdrolspeler in de historische titelrace van de Buffalo's. De controleur speelde dat seizoen al ijzersterk, wat hem ook een Gouden Schoen opleverde, en trapte bovendien in de beslissende wedstrijd tegen Standard de verlossende openingsgoal op het scorebord. Uiteindelijk maakte Renato Neto het feest compleet: 2-0.

"Dat was heel fijn, maar toen wisten we nog niet wat ons die zondag te wachten stond", blikt Kums bij Sportwereld terug op de festiviteiten na die partij. "Ik hoop voor de fans dat ze niet weer zo lang moeten wachten. We kunnen alleen maar hopen op iets moois." Na passages bij Udinese en RSC Anderlecht vertoeft Kums momenteel weer bij Gent. Dit seizoen eindigde hij als tweede, weliswaar op gepaste afstand van Club Brugge.