'Elftal van het seizoen': Club omnipresent, Gent, Anderlecht en Charleroi elk twee

'Elftal van het seizoen': Club omnipresent, Gent, Anderlecht en Charleroi elk twee

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:00do 21-05-2020 om 13:00

Nu de Jupiler Pro League 2019-2020 definitief tot het verleden behoort (ook al wil Waasland-Beveren daar nog een stokje voor steken), is het tijd om prijzen uit te delen. Sport/Voetbalmagazine deelt deze donderdag haar 'Elftal van het Seizoen' uit Eerste Klasse A.

Zowel de lezers als de redactie van het magazine hadden hun stem in de finale beslissing. Dat Simon Mignolet onder de lat mag plaatsnemen, hoeft niet te verbazen. De doelman van Club Brugge is een klasse apart. Naast Mignolet heeft de landskampioen nog vier andere vertegenwoordigers in het elftal: Clinton Mata, Simon Deli, Hans Vanaken en Krépin Diatta.

Tussen Mata en Deli in moet Vincent Kompany (RSC Anderlecht) de verdediging bewaken. Op de linksachter komt hoogstwaarschijnlijk de grootste verrassing: Nurio Fortuna wordt beloond voor zijn uitstekende seizoen bij Sporting Charleroi. De opmerkelijke prestaties van de Carolo's leveren ook Marco Ilaimaharitra een stekje op. Hij bevolkt het middenveld met Vadis Odjidja (KAA Gent) en de al eerder genoemde Vanaken.

Vooraan mag Diatta Jonathan David (Gent) en Nacer Chadli (Anderlecht) helpen ondersteunen. Zo komen Anderlecht, Gent en Charleroi elk op twee vertegenwoordigers. Grootste afwezige in het elftal is Dieumerci Mbokani. De Congolese vedette van Royal Antwerp FC werd dinsdag nog uitgeroepen tot topschutter. In deze verkiezing moet hij echter wél de duimen leggen voor David.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie verdient zijn plek in dit elftal het minst?

(592 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws