UPDATE: 'Genk strijdt met half Italië, Benfica en Galatasaray voor nieuwe speler'

UPDATE: 'Genk strijdt met half Italië, Benfica en Galatasaray voor nieuwe speler'

21-05-2020 12:43 Laatste update: 05-06-2020 14:15
13

Zelfs in tijden van corona ligt het scoutingsapparaat van KRC Genk niet stil, wel integendeel. De Limburgers hebben hun oogje laten vallen op Vlad Dragomir, een middenvelder van Perugia, een club uit de Serie B.

Op het Italiaanse tweede niveau maakte Dragomir het voorbije seizoen behoorlijk wat indruk. Dat is niet alleen Genk opgevallen, weet Il Messaggero. Ook vanuit de laars zelf is er heel wat interesse voor de Roemeense middenvelder. Zo zien Cagliari, Empoli, Genoa, Sampdoria én Udinese wel wat in zijn komst. Genk mag dus achteraan aanschuiven.

Toch heeft de landskampioen van 2019 misschien een streepje voor op de concurrentie. Bij Perugia staat het water immers behoorlijk aan de lippen. De club is snel op zoek naar drie miljoen euro, mede door de coronacrisis. Laat Dragomir nu net ... drie miljoen waard zijn. Terwijl de economische crisis zich ook bij de andere clubs uit Italië hard laat voelen, kan Genk eventueel een slag slaan.

De 21-jarige Dragomir staat sinds 2018 onder contract bij Perugia. In zijn thuisland voetbalde hij voor Timisoara. Ook Arsenal FC staat op zijn cv; in Londen wist de Roemeen evenwel niet door te breken.

Update: Volgens Calcio Mercato moet Genk naast een resem Italiaanse ploegen ook de concurrentie dulden van twee grotere ploegen. Zo staan ook Galatasaray en Benfica te springen om de Roemeen over te nemen. Het Italiaanse medium zwakt de eerder genoemde prijs van drie miljoen euro af en doet er een miljoen af. Met zo veel interesse voor Dragomir valt echter niet uit te sluiten dat Perugia de onderhandelingen hard kan spelen.