Waasland-Beveren lanceert tegenaanval en probeert degradatie te vermijden bij BAS

Waasland-Beveren lanceert tegenaanval en probeert degradatie te vermijden bij BAS

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 12:01do 21-05-2020 om 12:01

Waasland-Beveren liet de voorbije dagen al doorschemeren dat het stappen zou ondernemen om haar gedwongen degradatie aan te vechten en voegt nu de daad bij het woord. De fusieclub stapt naar het BAS, kondigt het zelf aan.

Op de Algemene Vergadering van de Pro League van afgelopen vrijdag werd beslist dat Waasland-Beveren degradeert. Daar waren de Waaslanders het allerminst mee eens. Na 29 speeldagen stonden zij weliswaar laatste in de rangschikking, maar op de niet-gespeelde slotspeeldag had de club haar vel nog kunnen redden, althans op papier. Die kans kreeg het dus niet meer.

Daarop ging Waasland-Beveren de voorbije dagen in conclaaf om de volgende stappen te bepalen. Nu hebben voorzitter Dirk Huyck en co ook een besluit genomen: de club gaat bij het BAS in beroep tegen het verdict van de Pro League. Het BAS is het Belgische Arbitragehof voor de Sport, de hoogst bevoegde instantie in de Belgische sportwereld. De voorbije weken kwam dat orgaan al slecht in het nieuws, omdat het verschillende negatieve adviezen van de Licentiecommissie ongedaan maakte, onder meer voor Royal Excel Moeskroen.

Ook de Henegouwers blijven overigens in het vizier van Waasland-Beveren. Het denkt eraan om de licentie van Moeskroen alsnog aan te vechten bij een burgerrechtbank. "De Algemene Vergadering is niet rechtmatig samengeroepen en de degradatie is ons door de strot geduwd, zonder dat we ons standpunt konden bepalen", verdedigt clubadvocaat Tom Rombauts de Beverse acties.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws