Schwaab vertrekt bij PSV en staat salaris af: In mijn ogen is het logisch

Schwaab vertrekt bij PSV en staat salaris af: "In mijn ogen is het logisch"

20-05-2020 20:49
8

Daniel Schwaab is per direct vertrokken bij PSV. De Duitse routinier heeft van de Eindhovense club toestemming gekregen om zich bij zijn familie te voegen.

Eerder werd al duidelijk dat PSV het aflopende contract van Schwaab niet zou verlengen. De 31-jarige verdediger accepteert een korting op zijn laatste twee maandsalarissen om de club te steunen in de coronacrisis. "Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen", zegt technisch manager John de Jong op de clubsite.

Schwaab kwam in 2016 over van VfB Stuttgart. Hij verlaat PSV na ruim honderd duels met een Johan Cruijff Schaal (2016) en een landstitel (2018). "Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen", vertelt hij. "Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet."

Schwaab vindt het een vanzelfsprekendheid dat hij PSV voorstelde om zijn laatste twee maandsalarissen bij te stellen. "PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin. In de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV."

"Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting. We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we  de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen", besluit Schwaab, van wie nog niet bekend is waar hij zijn loopbaan voortzet.