Vandenbempt haalt BAS onderuit: Dit is nog eens een klap voor hun reputatie

Vandenbempt haalt BAS onderuit: "Dit is nog eens een klap voor hun reputatie"

20-05-2020 20:17
12

De beslissing van het Belgisch Arbritragehof voor de Sport (BAS) om Excelsior Moeskroen een licentie toe te kennen voor volgend seizoen kreeg meteen veel kritiek. Nu de motivering van het BAS is uitgelekt -tegen de wil van de club- is er volgens Peter Vandenbempt nog véél meer onbegrip.

"De conclusie is dat ik nu nog minder dan tien dagen geleden begrijp waarom Moeskroen een licentie heeft gekregen", stelt de analist bij Sporza. "En ik begrijp de kritiek van het BAS op de bedenkingen die toen geformuleerd werden nog veel minder. "Wacht maar tot de motivering duidelijk is", klonk het toen. Maar die heeft ons juist nog méér onbegrip doen krijgen voor hun beslissing. Dit is nog eens een klap voor de reputatie van het BAS."

"En Moeskroen? Dat wou er alles aan doen om al die elementen uit het dossier te houden. Ze waren daar zeer bang voor, omdat die voor hen blijkbaar wél zeer duidelijk waren, maar voor het BAS dus niet. Het is ook veelzeggend dat ze de motivering van het BAS geheim wilden houden. Die mocht niet op de site gepubliceerd worden. Dat geeft toch aan dat de club diep vanbinnen beseft dat ze niet recht in hun schoenen staan", besloot Vandenbempt.