Chelsea maakt contractverlengingen van oudgedienden van 33 en 38 bekend

Chelsea maakt contractverlengingen van oudgedienden van 33 en 38 bekend

20-05-2020 20:01
3

Chelsea heeft het contract van Olivier Giroud met één seizoen verlengd. De Premier League-topclub maakt gebruik van een optie in de verbintenis van de 33-jarige spits.

Dat Giroud ook volgend seizoen actief is op Stamford Bridge, geldt enigszins als een verrassing. De Franse wereldkampioen kwam dit seizoen lange tijd nauwelijks voor in de plannen van manager Frank Lampard. Hij leek in de winter zelfs op weg naar de uitgang. Giroud werd gelinkt aan SS Lazio en Internazionale, maar bleef uiteindelijk toch in Londen.

Daar keerde zijn kansen zich ten goede. De spits was in de laatste duels voor de coronastop zelfs basisspeler, mede door een blessure van Tammy Abraham. Vermoedelijk is Giroud volgend seizoen weer de stand-in van de 22-jarige Engelsman, die dan bediend moet worden door Hakim Ziyech.

Chelsea-directeur Marina Granovskaia is blij met de contractverlenging. "Olivier is een speler die wij in onze selectie willen hebben", laat zij weten op de clubsite. "We behouden de belangrijke balans tussen topspelers met ervaring en de geweldige jonge talenten. Met zijn houding is hij een voorbeeldfiguur."

Chelsea maakt bekend dat ook reservedoelman Willy Caballero een jaar langer bij de club blijft. De 38-jarige Argentijn kreeg dit seizoen zelfs enige tijd de voorkeur boven Kepa Arrizabalaga.