Martinez blijft: Dat kan de doorslag geven om voor die wereldtitel te gaan

Martinez blijft: "Dat kan de doorslag geven om voor die wereldtitel te gaan"

20-05-2020 15:19
3

Roberto Martinez zal, toch zeker op papier, ook op het EK 2021 en het WK 2022 de bondscoach zijn van de Rode Duivels. Daarover bereikten de Spanjaard en de KBVB woensdagochtend overeenstemming. Gilles De Bilde juicht die keuze enkel toe.

"Je kan niet anders dan tevreden zijn", oordeelt de oud-aanvaller bij VTM Nieuws. "Hopelijk krijgen we een vervolg op wat er nu al gebeurd is. Martínez is ook heel belangrijk in de continuïteit: jongens die nu al op leeftijd zijn en eventueel nog twijfelen om door te gaan - denk maar aan Dembélé die al gestopt is, Fellaini die nog twijfelt, Kompany, Vermaelen; allemaal jongens die al iets ouder zijn - kan hij misschien doortrekken naar dat WK 2022."

"Nu ze weten dat hij bijgetekend heeft, kan dat misschien de doorslag geven om heel die selectie bij elkaar te houden om voor die wereldtitel te gaan. Zonder natuurlijk het EK te vergeten van volgend jaar", benadrukt De Bilde. Daarmee doelt de huidige analist voornamelijk op ouderdomsdekens als Vincent Kompany, Jan Vertonghen of Thomas Vermaelen. Eerder gaf ook Romelu Lukaku al enkele keren te kennen dat hij niet voor altijd Duivel zal blijven.