Witte rook bij Bayern München: Neuer tekent en beëindigt contractsoap

Witte rook bij Bayern München: Neuer tekent en beëindigt contractsoap

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 15:15wo 20-05-2020 om 15:15

Laatste update: woensdag 20 mei 2020 om 15:28wo 20-05-2020 om 15:28

De kogel is door de kerk: Manuel Neuer (34) heeft zijn contract bij Bayern München met twee jaar verlengd. Dat maakt de Duitse grootmacht woensdag bekend.

Neuer en Bayern steggelden de laatste maanden publiekelijk over de voorwaarden in zijn nieuwe contract. Nu is er witte rook. "Bayern is erg blij en tevreden dat Manuel zijn contract heeft verlengd", reageert algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite. "Manuel is de beste keeper ter wereld en onze aanvoerder."

De laatste maanden was er veel twijfel over de Bayern-toekomst van Neuer. De 92-voudig international van Duitsland verkondigde dat hij niet van plan is om speeltijd in te leveren voor Alexander Nübel, die in de zomer transfervrij overkomt van Schalke 04. Bovendien zou hij exorbitante eisen hebben gesteld in de contractonderhandelingen.

"In de weken na de uitbraak van de coronapandemie wilde ik geen beslissing nemen, omdat niemand wist of en wanneer de Bundesliga kon doorgaan", verklaart Neuer. "Het was voor mij ook een halszaak om te kunnen blijven werken met keeperstrainer Toni Tapalovic. Nu dit is opgelost, kijk ik met groot optimisme naar de toekomst. Ik voel me thuis bij Bayern."

Neuer maakte in de zomer van 2011 de overstap van Schalke naar Bayern en won sindsdien zeven landskampioenschappen, vijf keer de DFB Pokal en een Champions League. In 2014 werd hij wereldkampioen met Duitsland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws