Oostende stelt nieuwe investeerders voor: 'Focus leggen op de jeugdopleiding'

Oostende stelt nieuwe investeerders voor: 'Focus leggen op de jeugdopleiding'

20-05-2020 15:02
3

KV Oostende slaat een nieuwe weg in. Door de deal met de investerdeersgroep rond het Amerikaanse PMG hoopt de kustploeg de recente moeilijkheden achter zich te laten en uit te groeien tot een vaste, stabiele middenmoter in Eerste Klasse A. KVO stelt op haar website voor hoe de investeerders dat doel willen bereiken.

Allereerst geeft Oostende wat extra toelichting bij de groep die zich nu mede-eigenaar mag noemen van de club. Het Amerikaanse Pacific Media Group (PMG) staat centraal, maar die onderneming krijgt steun van Chien Lee, Partners Path Capital en Krishen Sud. Vooral met Chien Lee heeft PMG goede banden. Samen hebben zij al enkele clubs onder hun bewind.

Oostende laat niet na om te verwijzen naar die eerder succesverhalen van de investeerdersorganisatie. Zo behoort ook het Franse OGC Nice tot hun portefeuille. Tussen 2016 en 2019 bouwden zij een hypermoderne jeugdacademie uit aan de Middellandse Zee, waar Nice momenteel de vruchten van plukt.

Drie peilers
Die aanpak lijkt ook in Oostende het doel te worden. 'Eerst en vooral willen de investeerders de focus leggen op de jeugdopleiding en ervoor zorgen dat nog meer spelers het voorbeeld volgen van Jelle Bataille en Robbie D’Haese en doorstromen naar het eerste elftal', beschrijft KVO op haar webstek.

'Daarnaast spreekt het voor zich dat er wordt gebouwd aan een nieuwe ploeg, waarbij de focus hoofdzakelijk zal liggen op jonge, beloftevolle spelers uit België en de buurlanden. Last but not least zal ook de fan- en sponsorbeleving verder worden ontwikkeld.'