Vliegen (ex-Anderlecht) over toekomst: Terug naar België? Graag

Vliegen (ex-Anderlecht) over toekomst: "Terug naar België? Graag"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 17:15do 21-05-2020 om 17:15

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 17:17do 21-05-2020 om 17:17

Door de coronacrisis zitten heel wat Belgische voetballers vast in het buitenland. Dat geldt ook voor Olivier Vliegen (20). Het jeugdproduct van Standard, KRC Genk en Anderlecht is in Tsjechië aan de slag, bij eersteklasser Slovan Liberec. 

Vliegen maakte die bijzondere transfer in de zomer van 2018. "Dat ging via een vriend van mij die werkt bij MLM Sports, een Tsjechisch managementbedrijf", legt hij uit aan VoetbalPrimeur.be. "Dennis Praet zit daar ook bij. Eerst trainde ik twee weken mee met Sparta Praag, waar Daniel Zitka doet keepertrainer was. Het papierwerk duurde echter lang. Toen ben ik naar Slovan Liberec gekomen, alles was hier na een week geregeld."

Vliegen zit nu al twee jaar in Tsjechië. "Over het algemeen heb ik me hier goed ontwikkeld, al is het niet altijd even gemakkelijk om ver van je familie te zijn. Zeker niet in deze periode. Terugkeren naar België? Dat zou ik heel graag willen, maar ik sta hier nog twee jaar onder contract en weet niet wat de mogelijkheden zijn. Ik heb hier bovendien ook mijn vriendin leren kennen, zij moet nog het laatste jaar van haar studies afwerken. Dat is nog een reden om te blijven."

Als jeugdproduct van drie Belgische topclubs heeft hij hoe dan ook nog contacten in ons land. "Ik volg het Belgische voetbal zeker nog op de voet. Maar omdat ik bij bijna iedere topclub heb gespeeld ben ik niet echt voor een specifieke ploeg. Ik waardeer iedere club wel."

Bij Slovan Liberec zat Vliegen al twee keer in de wedstrijdselectie, maar hij speelde nog nooit minuten voor de A-ploeg. "Ik hoop om volgende seizoen uitgeleend te worden", maakt hij nog duidelijk. "Op die manier kan ik wedstrijden spelen en ervaring opdoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws