Telenet dreigt officieel met rechtszaak omdat JPL voorschot niet wil terugbetalen

Telenet dreigt officieel met rechtszaak omdat JPL voorschot niet wil terugbetalen

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 14:32wo 20-05-2020 om 14:32

De chaos rond het komende competitieformat werd vorige week eindelijk uitgeklaard, maar er hangt nog een ander heet ijzer boven de hoofden van de Pro League. De rechtenhouders willen namelijk een deel van de mislopen inkomsten terugverdienen. Bij Telenet dreigt men nu formeel met een rechtszaak.

Telenet heeft een persbericht verspreid via Belga, waarin het geen blad voor de mond neemt. "Wij hebben deze week een antwoord gekregen van de Jupiler Pro League op onze vorige brieven. In dat antwoord laat de JPL weten niet de intentie te hebben om het voorschot terug te betalen voor de diensten die niet zijn geleverd", luidt het.

"We hebben nu opnieuw een brief naar JPL gestuurd met daarin de vraag, zoals expliciet in het contract is opgenomen in het geval van een conflict, om een formele vergadering met hen te hebben. Als de JPL dat weigert, dan zal Telenet geen andere keuze hebben dan hen gerechtelijk te vervolgen", waarschuwt het mediabedrijf.

Telenet oordeelt dat het een deel van het tv-geld mag terugvorderen, aangezien de competitie na 29 speeldagen gestaakt werd. Daardoor missen de rechtenhouders onder meer de erg aantrekkelijke Play-Offs.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws