KBVB zoekt jong profiel naast Martinez: Binnen 2,5 jaar moet die overnemen

KBVB zoekt "jong profiel" naast Martinez: "Binnen 2,5 jaar moet die overnemen"

20-05-2020 14:02
34

Wat al langer bekend was, is nu ook officieel gemaakt: Roberto Martinez blijft de komende jaren de bondscoach van de Rode Duivels. De Belgische voetbalbond kijkt echter al verder op de nog langere termijn. In dat opzicht wordt de volgende assistent van Martinez een cruciale factor.

De KBVB maakte na de persconferentie van Martinez bekend dat het op zoek is naar "een jong profiel" om de rechterhand van de Spanjaard te worden. "Het werk is nog niet af", aldus de CEO van de KBVB, Peter Bossaert. "We willen hiermee doorgaan. Het is de bedoeling dat wij al onze teams en het hele Belgische voetbal kunnen laten groeien in de komende 2,5 jaar. Maar natuurlijk beseffen we dat dat een hele kluif wordt."

"We hebben daarom beslist om op korte termijn iemand aan te stellen als assistent-TD. Als alles goed verloopt, zou die de fakkel over een tweetal jaar moeten kunnen overnemen van Martínez", onthult de KBVB haar plannen. "We zoeken iemand met een jong profiel. Die zal onder de vleugels van Roberto opgeleid worden."

Het hoeft dus niet te verbazen: de bond is erg tevreden van het werk van Martinez. "We schrijven aan een langetermijnverhaal. Roberto is heel betrokken. Niet alleen als bondscoach, maar ook als technisch directeur heeft hij al mooie dingen verwezenlijkt. Hij zette veel in op structuur, videoanalyse en nog andere projecten", besluit Bossaert lovend.