Eerste Duitse rel is een feit: juridische stappen Stuttgart tegen scheidsrechter

Eerste Duitse rel is een feit: juridische stappen Stuttgart tegen scheidsrechter

20-05-2020 12:30
4

Het eerste Duitse schandaal is geboren na de hervatting van de competitie. VfB Stuttgart is absoluut niet blij met scheidsrechter Sascha Stegemann, die zaterdag in de blessuretijd een strafschop toekende aan tegenstander SV Wehen Wiesbaden. Daardoor verloor de club met 2-1.

Stuttgart-speler Hamadi Al Ghaddioui maakte hands, maar Stegemann zag het niet en liet doorspelen. De VAR adviseerde hem naar de beelden te kijken, maar hij gaf aan niets waar te nemen. Stegemann ging vervolgens op zijn assistent af en legde de bal op de stip.

Stuttgart is nu boos en claimt dat Stegemann de regels niet heeft opgevolgd. Technisch directeur Sven Mislintat stak zijn woede niet onder stoelen of banken en noemde het zelfs 'een schandaal'. Er is inmiddels een klacht ingediend bij de DFB.

"De reden dat we protest aantekenen is naar aanleiding van het handelen van de scheidsrechter bij de winnende goal van SV Wehen Wiesbaden. Deze beslissing is, in onze ogen, tegen de regels in en heeft een directe impact gehad op de einduitslag", legt Mislintat uit op de clubsite van Stuttgart.

Stuttgart doet volop mee om promotie naar de Bundesliga, maar is afgezakt naar de derde plaats. De bovenste twee ploegen promoveren, de nummer drie speelt play-offs.