Jupiler Pro League: 'Eleven wil alle acht wedstrijden op ander aftrapuur'

Jupiler Pro League: 'Eleven wil alle acht wedstrijden op ander aftrapuur'

20-05-2020 07:15 Laatste update: 07:20
33

De Pro League maakte al bekend dat het nieuwe voetbalseizoen van start gaat in het weekend van 7 augustus. Momenteel wordt er ook onderhandeld met Eleven Sports over de aftrapuren in de Jupiler Pro League. En die worden volgens Het Laatste Nieuws mogelijk bijzonder.

Zo streeft Eleven Sports ernaar om alle acht de wedstrijden op een ander tijdstip te laten spelen, zodat de abonneehouders van de rechtenhouder alle wedstrijden LIVE kan volgen. De Jupiler Pro League wordt zo mogelijk de eerste Europese competitie die daarin slaagt.

Concreet is er een plan om op vrijdag (20.30 uur) één wedstrijd te laten doorgaan. Op zaterdag zouden er drie wedstrijden gespeeld worden (16.30u, 18.30u en 20.30u) en op zondag vier (14.30u, 16.30u, 18.30u en 20.30u). Op die manier zijn er geen overlappingen en hoeft de voetbalfan geen enkele LIVE-partij te missen.

Supportersenquête
"Maar die indeling is nog niet definitief", geeft Stijn Van Bever namens de Pro League aan. Eleven Sports bevestigt die woorden: "Ook na de eerste meeting hierover zal er nog geen beslissing worden genomen. We willen de resultaten van de enquête door de overkoepelende vereniging van Belgian Supporters ook meenemen in onze besprekingen."

"Net als het nieuwe gegeven dat alle clubs een voorkeur ­mogen uitspreken voor drie teams tegen wie ze niet zonder publiek willen spelen. Vermoedelijk komen we er volgende week uit. Een ­datum voor die volgende vergadering is nog niet geprikt", besluit Eleven.