'UEFA kort Europese campagnes in en kiest voor 'final four'-constructie'

'UEFA kort Europese campagnes in en kiest voor 'final four'-constructie'

19-05-2020 22:36 Laatste update: 20-05-2020 07:29
5

De UEFA werkt aan een plan om het Champions League- en de Europa League-seizoen uit te spelen. De herstart kan waarschijnlijk pas begin augustus plaatsvinden, waardoor de campagnes flink ingekort moeten worden.

Vier van de acht Champions League-tweeluiken in de achtste finales moeten nog beslist worden: Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas liet onlangs weten dat zijn club op vrijdag 7 augustus tegen Juventus – het heenduel werd op 26 februari al gespeeld – zal aantreden. De Europa League is ook gevorderd tot de laatste zestien. Volgens Marca wordt het toernooi vanaf 2 augustus hervat en zullen er in beide toernooien geen returnwedstrijden zijn.

De Spaanse sportkrant meent dat de UEFA momenteel de voorkeur uitspreekt voor een competitiemodel met een 'final four'. De vier halve finalisten zullen eind augustus in finalestad Istanbul samenkomen om te bepalen wie de eindwinnaar wordt en de eindstrijd staat gepland voor 26 augustus. De Europa League-finale in Gdansk moet op 23 augustus afgewerkt worden en zal vermoedelijk op dezelfde manier beslist worden.

De UEFA hoopt 17 juni zijn definitieve plan te presenteren, meldt Marca. De rechtenhouders van de toernooien zouden nog een stokje voor het voorgestelde competitiemodel kunnen steken, aangezien zij minder wedstrijden kunnen uitzenden dan contractueel vast is gelegd.