OFFICIEEL: KAA Gent strikt Botaka: Uiteraard kampioen worden

OFFICIEEL: KAA Gent strikt Botaka: "Uiteraard kampioen worden"

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 16:58di 19-05-2020 om 16:58

Laatste update: dinsdag 19 mei 2020 om 17:00di 19-05-2020 om 17:00

Jordan Botaka mag zich een speler van KAA Gent noemen. De 26-jarige Nederlander komt over van STVV. Dat heeft KAA Gent woensdag via de officiële kanalen laten weten.

Botaka, die eerder op de loonlijst van Club Brugge, het Nederlandse Excelsior en het Engelse Leeds speelde, kwam in 2017 bij STVV terecht. De Nederlander speelde in totaal 103 wedstrijden voor de Kanaries in de Jupiler Pro League. Daarin was hij goed voor 16 goals en 13 assists. Bij STVV droeg hij de laatste maanden ook de aanvoerdersband.

Bij KAA Gent begint voor Botaka een nieuw avontuur. Hij tekende in de Ghelamco Arena een contract voor vier seizoenen. Na Davy Roef - overgekomen van RSC Anderlecht - is Botaka de tweede zomeraanwinst van KAA Gent. 

Botaka reageerde ondertussen al op zijn transfer.  “Ik ben heel positief ingesteld, zowel op als naast het veld en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Als speler ben ik polyvalent. Ik speel doorgaans als linksbuiten maar kan ook in het middenveld en als rechtsachter goed uit de voeten. Mijn ambities bij de club? Vroeg in het seizoen ons kwalificeren voor de Champions League en uiteraard kampioen worden. Dat moeten we ambiëren!”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws