Pro League vindt kritiek van vrouwen onterecht: “Wij zijn verbaasd”

Pro League vindt kritiek van vrouwen onterecht: “Wij zijn verbaasd”

19-05-2020 16:47
9

In een open brief lieten deze week enkele Belgische topvoetbalsters hun ongenoegen blijken over de solidariteit met het vrouwenvoetbal. De Pro League heeft nu verbaasd gereageerd op de uitlatingen van de vrouwen en stelt dat de kritiek onterecht is.

Onder meer Red Flames Kassandra Missipo en Tine Schryvers (foto) deelden de brief. De teneur was dat er een gebrek aan respect voor het vrouwenvoetbal is. "We zijn wat verbaasd over de brief, omdat de Pro League en de clubs net wél cruciale steun aan de damesteams en de uitbouw van de Super League leveren", stelt woordvoerder Stijn Van Bever bij Belga.

Bij de Pro League stelt men dat onder de Super League opgenomen is in het tv-contract van het profvoetbal. De Super League bestaat volgend seizoen uit tien in plaats van zes ploegen. Elke ploeg krijgt een bonus van 50.000 euro. Ook Aalst en Woluwe zullen hier nu van kunnen profiteren. Ook zijn er volgens Van Bever enkel symbolische vernieuwingen. Zo is er de opname van de damesteams in het Panini-ambum en meer visibiliteit voor het vrouwenvoetbal op de kanalen van de profliga.