De één zijn dood is de ander zijn brood: 'Avontuur Lustig in Gent is ten einde'

De één zijn dood is de ander zijn brood: 'Avontuur Lustig in Gent is ten einde'

19-05-2020 15:15
9

KAA Gent gaat hoogstwaarschijnlijk in zee met Jordan Botaka. De aanvoerder van Sint-Truiden maakt de overstap naar Oost-Vlaanderen om Alessio Castro-Montes het vuur aan de schenen te leggen op de rechtsbackpositie. Daardoor is het liedje van Mikael Lustig zo goed als uit.

Lustig kwam vorige zomer nog naar Gent als één van de grotere namen uit de transfermercato van de Buffalo's. De ervaren Zweed had bij Celtic FC namelijk tonnen ervaring opgedaan én een hele resem prijzen veroverd. Al snel bleek echter dat de rechtsachter de jaren stilaan begint te voelen. In de loop van het seizoen stak Castro-Montes hem dan ook voorbij in de hiërarchie.

Het zag er de voorbije weken al naar uit dat Lustig de Ghelamco Arena zou verlaten en met de komst van Botaka lijkt die aanname werkelijkheid te worden. 'Het avontuur is stilaan ten einde', drukt Het Nieuwsblad het uit. Concrete interesse van andere clubs is er niet, maar mogelijk trekt de 33-jarige verdediger terug naar zijn vaderland. Sinds 2008 kwam hij niet meer uit voor een Zweeds team.