Conte wilde Mertens absoluut, maar wilde ook Eriksen absoluut. Die speelt niet

"Conte wilde Mertens absoluut, maar wilde ook Eriksen absoluut. Die speelt niet"

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 14:59di 19-05-2020 om 14:59

Laatste update: dinsdag 19 mei 2020 om 15:12di 19-05-2020 om 15:12

Na heel wat vijven en zessen zou Dries Mertens nu toch bij grote liefde Napoli SSC aan de slag blijven. De Rode Duivel loopt deze zomer uit zijn verbintenis in Zuid-Italië, flirtte met Internazionale, maar zou alsnog zijn krabbel gezet hebben onder een nieuwe verbintenis. Filip Joos juicht die beslissing toe.

Joos ziet verschillende redenen waarom Mertens aan boord zou blijven. "Als de cijfers kloppen - vijf miljoen euro per jaar en twee miljoen euro omdat hij einde contract was, zeg maar nieuw tekengeld, armer wordt hij daar niet van. Hij heeft natuurlijk wel iets opgebouwd bij Napoli. Misschien - dat hoop ik toch - speelt het ergens mee dat hij niet weg kan gaan bij Napoli zonder dat record. Het is toch leuker om Hamsik achter jou te laten", klinkt het bij Sporza. Mertens kroonde zich begin dit jaar tot gedeeld topschutter aller tijden bij i Partenopei, samen met de inmiddels vertrokken Marek Hamsik dus.

"Wonen in Milaan en wonen in Napels is ook een verschil van dag en nacht", gaat Joos verder. "Ik zou het een goeie zaak vinden, mocht hij blijven. Ik vind het tof dat mensen blijven. Dit zou ook betekenen dat Gattuso, als coach de opvolger van Ancelotti, het goed heeft gedaan. Gattuso zou erop aangedrongen hebben om Mertens te houden. Mertens was niet gek van Ancelotti. Niet als mens, want iedereen heeft Ancelotti graag. Maar hij voelde het wat afglijden na Sarri. Met Gattuso is er weer wat schwung, ook al was de competitie al verloren."

Aantrekkingskracht van Conte
Daarentegen begrijpt Joos ook wel de drang om naar Internazionale over te stappen, waar Antonio Conte aan een ploeg timmert die Juventus kan verslaan. "En dat is het vooruitzicht om onder Conte te trainen", beaamt Joos. "De Inter-coach wilde hem absoluut, maar hij wou ook absoluut Eriksen van Tottenham. Die kwam, maar speelt niet. Moet je dan als speler naar daar?" 

"Bij Napoli zal Mertens meer op zijn troeven uitgespeeld worden", denkt de journalist. "Bij Inter is Lukaku dé man. Lautaro Martinez zal wellicht weggaan (naar Barcelona?) en er zal wel een grote naam komen om hem te vervangen. Mertens zou niet de optie naast Lukaku in de spits zijn. Dus ook sportief is blijven interessant."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws