OFFICIEEL: Weer trainerswissel bij Vitesse, Sturing mag gaan

OFFICIEEL: Weer trainerswissel bij Vitesse, Sturing mag gaan

19-05-2020 13:36 Laatste update: 13:59
1

Vitesse heeft besloten om niet door te gaan met Edward Sturing als hoofdtrainer. De club meldde dinsdagochtend dat er volgend seizoen een ander gezicht voor de groep staat.

Sturing (56) gaf in het persbericht aan het besluit van Vitesse 'te respecteren'. Daarmee wekte hij de indruk dat de Arnhemmers besloten hebben om voor een ander te kiezen. Sturing bevestigt dat. Hij had het graag anders gezien.

"Ik ben teleurgesteld dat ik het niet ben geworden, maar dat ligt ook aan mezelf", zegt Sturing tegen NU.nl. "Als ik gevraagd word, ben ik iemand die direct gaat nadenken over hoe ik het elftal volgend seizoen voor me zie."

Sturing was al bezig met aankomend seizoen. "Ik dacht na over wie er weggaan, over het laten meetrainen van jeugdspelers, het regelen van een trainingskamp en het op papier zetten van de voorbereiding. Terwijl ik geen zekerheid had dat ik het zou worden."

Bij Vitesse is het de laatste jaren een komen en gaan van trainers. Na het vertrek van Peter Bosz in 2016 stonden Rob Maas, Henk Frasern Edward Sturing, Leonid Sloetski en Joseph oosting voor de groep.