Deeney werkt niet mee aan Premier League-plan: Ik kom niet

Deeney werkt niet mee aan Premier League-plan: "Ik kom niet"

19-05-2020 10:30
6

De Premier League-clubs mogen vanaf dinsdag weer in groepjes van vijf trainen, maar Watford-aanvoerder Troy Deeney zal niet op het trainingsveld verschijnen. De aanvaller weigert te trainen omdat hij zich zorgen maakt over de gezondheid van zijn zoontje.

Maandag stemden de twintig Premier League-clubs unaniem voor de hervatting van de training in kleine groepen en Watford is van plan om vanaf woensdag de training te gaan hervatten, maar dus zonder zijn aanvoerder. "We worden deze week weer verwacht, maar ik heb gezegd dat ik niet kom", zegt Deeney in de podcast Talk the Talk. "Het heeft niets te maken met financiën. Wanneer ik dit uitleg, zal iedereen het snappen."

"Mijn zoon is vijf maanden en hij heeft problemen met ademen. Ik wil niet na een training thuiskomen en hem in nog groter gevaar brengen. Je moet in je eigen kleding naar de training rijden, je kunt niet douchen, en je moet in dezelfde vieze kleding weer naar huis. Als ik met die kleding bij mijn zoon of mijn vrouw in de buurt kom, is de kans groter dat het virus in het huis komt", aldus Deeney.

De Watford-aanvoerder is bijzonder kritisch op het plan van de Premier League om vanaf mid-juni weer te voetballen. "Voor donkere en Aziatische mensen en mensen van verschillende etniciteiten is de kans vier keer zo groot dat ze het virus krijgen. En de kans is twee keer zo groot dat ze langdurige ziektes krijgen. Wordt daar extra op gescreend? Nee. Oké, dan moet dat aangekaart worden. Er hoeft maar één speler in de groep het virus te dragen. Ik wil dat niet meenemen naar huis."