Wat de voorbije week is gebeurd, heeft Club Brugge op scherp gezet

"Wat de voorbije week is gebeurd, heeft Club Brugge op scherp gezet"

19-05-2020 11:15 Laatste update: 11:26
66

Club Brugge is vorige week uitgeroepen tot landskampioen, maar moest wel door het stof gaan. Pas door het betalen van een solidariteitsbijdrage kon Club vieren. Peter Vandenbempt weet dat Club dit niet zomaar gaat vergeten.

"Ze hebben het voorstel goedgekeurd, maar met hun arm op hun rug gewrongen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Het alternatief was immers dat de competitie geschrapt zou worden en dat wilden ze niet (want dan waren ze geen kampioen)."

De concurrentie heeft Club Brugge voor een voldongen feit gesteld. "Plots werd er weer een front gevormd, want zo gaat dat in het voetbal: de ene dag bijten ze elkaar de strot af en de volgende dag zijn ze weer partners in crime met het oog op een lucratieve combine."

Dat kan volgend seizoen gevolgen hebben. "Wat er de voorbije week is gebeurd, heeft Club Brugge nog eens extra op scherp gezet. Ze zijn helemaal niet blij met de manier waarop ze in de hoek zijn gedrumd en met het mes op de keel een deel van hun Europese geld hebben moeten afstaan. Dit zou volgend seizoen nog wel eens een rol kunnen spelen."