Bellamy (Anderlecht) in de knoop met zichzelf: Neem elke dag medicatie

Bellamy (Anderlecht) in de knoop met zichzelf: "Neem elke dag medicatie"

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 10:45di 19-05-2020 om 10:45

Craig Bellamy worstelt met mentale problemen: dat heeft hij onthuld naar aanleiding van de Bewustwordingsweek voor de Mentale Gezondheid. Bellamy lijdt aan een depressie.

"Weinigen weten dat vier jaar geleden bij mij de diagnose 'depressie' werd gesteld en dat ik daarvoor al drie jaar lang elke dag medicatie neem. Maar ik blijf belachelijke hoogtes afwisselen met onvoorstelbare dieptes", bekent de beloftencoach van Anderlecht.

Veel heeft te maken met zijn moeilijke jeugd. Op zijn vijftiende verhuisde hij op zijn eentje van Cardiff naar Norwich, maar hij veel heimwee kende. "Sommige avonden moest ik mezelf in slaap wenen. Ik hou mijn ouders nog altijd verantwoordelijk voor die periode. Die woede, die wrok, die ik toen had, is nog altijd niet opgelost."

Die woede gebruikte hij op het veld. Ondanks zijn kleine gestalte stond hij gekend als een harde speler. "Ik wist dat ik zo niet kon winnen tegen een Desailly of Kompany, dus ik moest de strijd met hen aangaan, hen van hun stuk brengen. Enkel als dat lukte, kon ik iets klaarspelen. Ik hield er niet van, maar ik had dat nodig om het beste uit mezelf te halen. Na een match was ik eerder opgelucht dan blij. En als we wonnen, moest ik de week erna exact hetzelfde doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws