Anderlecht krijgt raad voor transferzomer: Zo'n speler hebben ze nodig

Anderlecht krijgt raad voor transferzomer: "Zo'n speler hebben ze nodig"

19-05-2020 10:15 Laatste update: 10:16
14

Anderlecht eindigde dit seizoen op een teleurstellende achtste plaats. Volgens Thomas Chatelle is er niet veel nodig om paars-wit op het rechte pad te krijgen. Hij hoopt wel dat er een echte nummer negen bijkomt. 

Le Soir. "Bij andere clubs zouden sommige spelers aan de kant zijn gezet na bepaalde wedstrijden, maar Anderlecht hield vol. Sardella had het bijvoorbeeld moeilijk, maar heeft zich kunnen herpakken. Op korte termijn levert dat misschien geen succes op, maar het laat toe dat de kern op lange termijn sterker wordt."

Het plan voor volgend seizoen is duidelijk bij Anderlecht. "Ze moeten de centrale as bewaren en rekenen op de kennis van Frank Vercauteren. Hij weet perfect wat er ontbreekt in zijn groep en welke kwaliteiten er moeten bijkomen. Hij kent ook de fysieke gebreken van bepaalde spelers."

Chatelle weet dat Anderlecht het financieel niet breed heeft, maar wil toch graag één toptransfer zien. "Ze hebben een goeie nummer negen nodig, die met de rug naar doel kan spelen. Kompany had er rekening mee moeten houden dat je zo iemand nodig hebt in België. Met Wesley of Mbokani in de ploeg zouden ze dicht bij de top hebben gezeten. Dimata? Dat is een te zware last om te dragen voor hem. Hij heeft iemand voor zich nodig om beter te worden."