'Mertens hakt knoop door: clubliefde wint het van lucratieve Inter-move'

'Mertens hakt knoop door: clubliefde wint het van lucratieve Inter-move'

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 23:22ma 18-05-2020 om 23:22

Groot nieuws uit Italië over Dries Mertens: de Belg en Napoli hebben een akkoord gesloten over een nieuw contract. Mertens leek de laatste dagen op weg naar Internazionale, maar de Napolitanen winnen nu toch de slag. Dat melden diverse Italiaanse media.

Onder meer de doorgaans goed ingevoerde journalist Fabrizio Romano stelt dat beide partijen er nagenoeg uit zijn. Napoli houdt zijn topscorer aller tijden daarmee uit de handen van rivaal Inter, dat aan het langste eind leek te trekken. De Nerazzurri zetten onder meer Romelu Lukaku in om zijn landgenoot te overtuigen. Ook Chelsea en Borussia Dortmund toonden belangstelling voor de oud-speler van PSV en FC Utrecht.

Mertens heeft echter besloten dat hij in het Stadio San Paolo wil blijven. De 33-jarige Rode Duivel gaat een nieuwe, tweejarige verbintenis tekenen tot medio 2022. Zijn salaris gaat omhoog van 4 miljoen euro naar 4,5 miljoen. Dat is beduidend minder dan het voorstel van Inter van naar verluidt 14 miljoen voor twee seizoenen. Zijn liefde voor Napoli houdt hem echter bij I Partenopei.

Sinds zijn komst van PSV in 2013 groeide Mertens in Napels uit tot een clubicoon. Hij is samen met Marek Hamsik all-time topscorer van de club met 121 goals.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws