Container Cup zal discussie brengen in Brugse kleedkamer: Mignolet vloert Vanaken

Container Cup zal discussie brengen in Brugse kleedkamer: Mignolet vloert Vanaken

18-05-2020 21:10
12

Simon Mignolet is momenteel fysiek beter in orde dan Hans Vanaken. Kort door de bocht, zeker weten, maar dat is wel de conclusie uit de Container Cup. Maandagavond was het de beurt aan Big Si en hij deed duidelijk beter dan zijn ploeggenoot.

Helemaal onverwacht is dat nu ook weer niet, want Vanaken (die enkele weken geleden aan de beurt was) kwam destijds niet uit de verf. Dan hield Mignolet de Brugse eer wél hoog. Op de 1.500 meter lopen was de doelman zelfs zo'n negen seconden sneller dan Vanaken. Dat bleek een knappe opstap naar meer.

Na de monkeybars (54 stuks), het golfen (135 meter) en de benchpress (85 kilogram) had Mignolet zelfs een podiumplek beet. Het fietsen brak hem echter zuur op. De Limburger realiseerde een matige tijd en dat liet zich nog voelen in het eindklassement. Toch sloot hij de zeven proeven af op een bevredigende zevende plek.

Dankzij zijn eindtijd van tien minuten en zestien seconden doet Mignolet alvast ruim beter dan Vanaken, die twaalf minuten en 37 seconden had voor alle disciplines. De algehele koploper op dit moment is wielrenner Oliver Naesen. Die was zowat een halve minuut sneller dan Mignolet.