Doku krijgt raad: ‘Anderlecht zo snel mogelijk verlaten voor Liverpool’

Doku krijgt raad: ‘Anderlecht zo snel mogelijk verlaten voor Liverpool’

18-05-2020 19:15
40

Jeremy Doku wordt gezien als een groot talent bij RSC Anderlecht. De 17-jarige dribbelaar krijgt echter raad van Anil Koc, een voormalige product uit de jeugd van paars-wit. Tegenover het Turkse Portal Hurriyet laat Koc zich uit over zijn keuzes in het verleden. 

Koc zat in dezelfde situatie als Doku nu. “Ik heb tien jaar voor Anderlecht gespeeld en toen ik zestien jaar was wilden clubs als PSG, Liverpool en Borussia Dortmund mij. Ik koos voor Liverpool en ik zou eerst bij de U19 aansluiten. Er lag een vijfjarig contract klaar dus alles was in orde.”

“Toen ik terugkeerde naar België om mijn spullen op te halen belde Standard mij plots”, gaat Koc veder. “Zij beloofden mij een plaats in het eerste elftal en een groots project met bijna dezelfde voorwaarden als Liverpool. Daarom koos ik alsnog voor Luik. Na een goede start kreeg ik echter problemen.”

“De nieuwe coach had me niet nodig en ik werd verschillende keren uitgeleend (Charlton en STVV, red.). Ik heb er nu spijt van dat ik niet voor Liverpool heb gekozen. Football Ghana meldt dat Liverpool één van de gegadigden is om Doku over te nemen van Anderlecht. Ook enkele Bundesliga-clubs zouden geïnteresseerd zijn.