Bolingoli, de zesde Belg die met Celtic een titel pakt. Ken jij nog de anderen?

Bolingoli, de zesde Belg die met Celtic een titel pakt. Ken jij nog de anderen?

18-05-2020 16:44
8

In Schotland hebben ze het voorbeeld van België en Frankrijk gevolgd. Er is een streep getrokken onder de competitie en de leider werd uitgeroepen tot kampioen. Daardoor is Boli Bolingoli de zesde Belg die met Celtic de titel mag vieren. VoetbalPrimeur.be haalt de vijf anderen ook nog even van onder het stof.

Op de laatste voorganger van Bolingoli zit eigenlijk nog niet al te veel stof. Vorig seizoen pakte Dedryck Boyata immers de titel met Celtic. In totaal pakte de centrale verdediger vier titels op rij met Celtic alvorens hij afgelopen zomer naar het Duitse Hertha BSC trok.

Celtic vierde maandag haar negende titel op rij. Vijf van de zes Belgen, die met Celtic kampioen speelden, maakten die periode mee. Samen met Boyata vierde immers ook Charly Musonda in het seizoen 2017 – 2018 mee. Als Chelsea-huurling kwam hij een half jaar uit voor Celtic.

In juli 2015 kwam Logan Bailly bij Celtic terecht. Twee jaar later vertrok de doelman bij de Schotse topclub. Veel kwam hij er niet aan de bak, maar mocht na zijn verhuis wel twee titels meenemen naar Royal Excel Moeskroen. 

De laatste Belg van het vijftal, die de negen gouden jaren meemaakte, was Jason Denayer. Als huurling van Manchester City vierde hij in 2014 – 2015 de titel met Celtic.

Tot slot komen we bij de eerste Belg die actief de titel met Celtic mocht vieren. Het gaat om niemand minder dan Joos Valgaeren. In de zomer van 2000 koos hij voor Celtic. Hij zou vijf jaar blijven en met drie Schotse titels naar Club Brugge vertrekken.

Thomas Buffel won ook het kampioenschap van Schotland. Hij deed dat als speler van het toenmalige Glasgow Rangers. In het seizoen 2004 - 2005 was Buffel met Rangers aan het feest in Schotland.