Waasland-Beveren degradeert omdat … het te goed voor Antwerp was

Waasland-Beveren degradeert omdat … het te goed voor Antwerp was

18-05-2020 13:20
33

Waasland-Beveren speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. De andere profclubs lieten de Waaslanders al een baksteen vallen. Toch zal men op de Freethiel momenteel met pijn terugdenken aan begin augustus.

Op de Algemene Vergadering werd Club Brugge tot kampioen gekroond, maar viel ook het doek voor Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League. Omdat de club na 29 speeldagen op de laatste plaats stond, vonden de andere teams het fair om Waasland-Beveren te laten degraderen.

Had de laatste speeldag er geweest dan had Waasland-Beveren zich nog kunnen redden. Het stond immers slechts 2 punten achter op nummer 15 KV Oostende. Het doelsaldo van KVO met 6 zeges was –29. Dat van Waasland-Beveren met 5 zege was –39. Waasland-Beveren kwam dus dit seizoen 3 punten tekort om zich te reden.

Ironisch genoeg had Waasland-Beveren er dit seizoen makkelijk 3 punten bij kunnen hebben. Daar had het in principe ook recht op na een administratieve blunder van Antwerp.

Op speeldag 2 viel Robbe Quirynen tegen Waasland-Beveren in. De 17-jarige speler van The Great Old stond evenwel niet op het wedstrijdblad. Antwerp won de match met 4-1, maar had Waasland-Beveren klacht ingediend dan had het meer dan waarschijnlijk de zaak en de match met een forfaitscore gewonnen. Die 3 extra punten had Waasland-Beveren op het hoogste niveau gewonnen. Fair Play draaide dus niet zo fair uit.