Mundo Deportivo: Barcelona nog niet op zoek naar transferdeal met Ajax

Mundo Deportivo: Barcelona nog niet op zoek naar transferdeal met Ajax

18-05-2020 09:36

FC Barcelona komt voorlopig niet in actie voor Sergiño Dest. Dat meldt El Mundo Deportivo maandag. De negentienjarige rechtsback van Ajax staat wél op het lijstje in Camp Nou, maar wordt naar verluidt nog niet rijp genoeg geacht voor een basisplek in Camp Nou.

Volgens MD staat Dest al sinds de Ajax-jeugd op de radar van Barça. De vleugelverdediger brak afgelopen seizoen door bij Ajax en werd vorige week uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Voor een overstap naar FC Barcelona is ondanks hardnekkige geruchten nog te vroeg, klinkt het.

Bij Barça 'geeft men toe' dat Dest een 'geweldige toekomst' heeft, maar de Ajacied wordt ook gezien als een 'riskante optie' door zijn gebrek aan ervaring. Dat schrijft MD. Dest is daarom meer een optie voor de toekomst. In de tussentijd hebben volgens De Telegraaf ook Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain een oogje op de Amerikaanse international.

"Barcelona heeft weleens geïnformeerd naar de situatie van Sergiño, maar dat was het", liet zaakwaarnemer Joes Blakborn vorige week weten aan De Telegraaf. "Er is geen concrete belangstelling. Barcelona heeft zich niet bij mij gemeld en niet bij Ajax."

Dest heeft pas twintig Eredivisie-wedstrijden en een handvol optredens in Europa op de teller staan, terwijl Barça op zoek is naar een rechtsback die er direct kan staan als Nélson Semedo vertrekt. Sergi Roberto en Moussa Wagué, die vermoedelijk opnieuw wordt verhuurd, gelden als alternatieven.

Komend seizoen zal Barcelona de ontwikkeling van Dest blijven, mocht hij bij Ajax blijven. Toch zou een transfer deze zomer ook niet totaal uitgesloten zijn voor de Catalaanse grootmacht.