Waasland-Beveren-preses Huyck is duidelijk: “Er werd genoeg druk gezet”

Waasland-Beveren-preses Huyck is duidelijk: “Er werd genoeg druk gezet”

18-05-2020 07:21
28

Waasland-Beveren was niet tevreden met de beslissing na de Algemene Vergadering van vorige week. Voorzitter Dirk Huyck laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de situatie.

"Als de competitie twee weken eerder zou stopgezet zijn, dan moest Cercle Brugge degraderen”, begint Huyck. “En dan hadden wij hen wél gesteund. Want in zo'n overmachtssituatie mag je niet één club alle lasten laten dragen. Dat gebeurt nu wel, en dat doet pijn.”

“Er zijn genoeg drukkingsmiddelen gebruikt om deze beslissing te nemen. Er is een solidariteitsbijdrage beloofd aan de clubs om hen door de coronacrisis te loodsen. Clubs krijgen die echter enkel als ze de stemming zouden aanvaarden en geen verdere stappen zouden nemen. Dan weet je het wel. Alles was heel goed voorbereid.”

Huyck gaat zelf nog een stapje verder. “De clubs zijn gechanteerd. Een paar uur voor de vergadering werd duidelijk wat er aan de hand was. We hoopten nog op solidariteit, maar er was genoeg lobbywerk gebeurd, genoeg druk gezet. Wij konden de perfect georkestreerde stemming enkel maar afwachten.”

“Voorzitter Croonen deed vooraf een uitspraak waarmee ik het moeilijk had. 'Als Club kampioen is, dan moet Waasland-Beveren degraderen', zei hij. Maar waarom moet in deze situatie van overmacht een club gestraft worden? Er is momenteel zoveel solidariteit in de maatschappij, in de bedrijfswereld, maar dus duidelijk niet in het Belgisch voetbal. We zijn in de steek gelaten”, aldus Huyck.