Bayern hoeft gaspedaal niet in te duwen in Berlijn: Dortmund weer op vier punten

Bayern hoeft gaspedaal niet in te duwen in Berlijn: Dortmund weer op vier punten

17-05-2020 19:55
1

Bundesliga-koploper Bayern München heeft het bezoek aan promovendus Union Berlin zonder kleerscheuren doorstaan. Een benutte strafschop van Robert Lewandowski en een rake kopbal van Benjamin Pavard bleken voldoende om Stadion An der Alten Försterei met drie punten te verlaten: het gat met Borussia Dortmund bedraagt weer vier punten.

Bayern had het aanvankelijk niet makkelijk met compact verdedigende Union, de verrassende nummer 12 van de Bundesliga. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar Marius Bülter en Anthony Ujah konden Manuel Neuer niet in de problemen brengen. Na achttien minuten spelen dacht Bayern via een intikker van Thomas Müller op voorsprong te komen. De VAR constateerde na langdurig beraad echter buitenspel en zette een streep door de treffer.

Pas op slag van rust kwam het duel weer tot leven en sloeg Bayern alsnog toe. Routinier Neven Subotic maakte een onhandige overtreding op Leon Goretzka en de bal ging op de stip: Robert Lewandowski bleef ijzig kalm en schoof de 0-1 binnen. Voor de Poolse topschutter was het zijn 26ste Bundesliga-goal van het seizoen, in zijn 24ste (!) competitieduel.

De regerend landskampioen had wat het wilde en deed het in de tweede helft rustig aan, een schotkans voor Goretzka daargelaten. Op het moment dat Union dacht aan een slotoffensief om de gelijkmaker te forceren, counterden de gasten uit München het duel op slot. Serge Gnabry had geen geluk in de afronding, maar de 0-2 zou alsnog vallen: Pavard sprong het hoogst en kopte raak uit een corner van Joshua Kimmich. Bayern kan na de probleemloze zege in Berlijn toewerken naar de volgende opdracht: op zaterdag 23 mei tegen Eintracht Frankfurt.