Vanaken over de bekerfinale: De dubbel pakken zou heel speciaal zijn

Vanaken over de bekerfinale: "De dubbel pakken zou heel speciaal zijn"

17-05-2020 18:10
20

Club Brugge viert zondagavond zijn zestiende landstitel met een online kampioenenviering. Het volgende doel wordt de Beker van België, als de finale tegen Antwerp zal gespeeld worden. Hans Vanaken hoopt met Blauw-Zwart zijn eerste dubbel te pakken.

De middenvelder heeft zaterdag naar de Bundesliga gekeken, maar het kon het niet bekoren. "Het was niet leuk om naar te kijken. Als voetballer weet je wat het is om dan op het veld staan", vertelde Vanaken aan Het Laatste Nieuws. "Het leek wel op een oefenmatch waar niets aan vasthangt. Nu ja, als wij straks zonder publiek spelen, moeten we ons daarover kunnen zetten. Al blijft het toch wel héél apart. Zeker in een Jan Breydel waar de fans ons geregeld vooruit stuwen."

De bekerfinale tegen Antwerp zal mogelijk ook zonder publiek doorgaan, als de wedstrijd afgehaspeld wordt voor de start van de competitie. "Daar kijken wel wel naar uit, de dubbel pakken zou heel speciaal zijn. Maar ook hier: mét publiek had het qua sfeer een heel mooie match kunnen zijn en dat wordt ons nu afgepakt. Het wordt mogelijks ook sportief een heel ander en apart duel, met twee ploegen die al uit de transferperiode komen en misschien heel wat andere spelers opstellen."

Transfer
De kans bestaat wel dat Vanaken begin volgend seizoen niet meer voor Club Brugge speelt. Hij werd al vaker gelinkt aan een transfer en dat zal volgende zomer niet anders zijn. "Zeg nooit nooit in voetbal. Maar op dit moment, in deze onzekere tijden, is het logisch dat het nu heel rustig is wat betreft geïnteresseerde clubs. Het einde van de mercato is ook nog zo ver weg. Maar ik herhaal het: als ik hier eind augustus nog ben, ben ik even tevreden", besloot Vanaken.