UPDATE: Beerschot en OH Leuven prikken datum overleg promotiefinale

UPDATE: Beerschot en OH Leuven prikken datum overleg promotiefinale

Gepubliceerd: zondag 17 mei 2020 om 15:50zo 17-05-2020 om 15:50

Laatste update: maandag 18 mei 2020 om 18:28ma 18-05-2020 om 18:28

Na de Algemene Vergadering van afgelopen vrijdag werden een hoop vraagtekens beantwoord. Club Brugge is kampioen en Waasland-Beveren zakt naar 1B. Toch is het nog niet helemaal duidelijk welke gelukkige de promotie naar 1A op zijn naam mag schrijven. OH Leuven en Beerschot krijgen nu de verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om hun promotiewedstrijd nog te spelen.

OHL, Beerschot of toch KVC Westerlo. Een van die ploegen zal volgend seizoen op het hoogste niveau spelen. De Nationale Veiligheidsraad gaf eerder al te kennen dat er voor 31 juli geen sportwedstrijden worden afgewerkt. Het is dus zaak om de promotiewedstrijd tussen OHL en Beerschot begin augustus te laten doorgaan.

Volgens KBVB-voorzitter Mehdi Bayat is dat hun eigen verantwoordelijkheid. "Die clubs moeten nu nadenken over álle mogelijke manieren om de wedstrijd te kunnen spelen, zodat de sportieve ethiek wordt gerespecteerd", zei hij bij VTM Nieuws. Zij moeten die ideeën peilen bij de regering.

Bayat opperde zelfs het idee om de promotiefinale in Duitsland te spelen, waar de Bundesliga sinds dit weekend ook weer doorgaat. "De enige zekerheid die we hebben, is dat het onmogelijk is om te voetballen tot 31 juli", zei hij. Een tweede zekerheid is dat wanneer de promotiefinale niet gespeeld wordt, Westerlo als lachende derde de promotie maakt naar 1A.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Beerschot en OH Leuven woensdag zullen samenzitten om te praten over hoe en waar de tweede promotiefinale van 1B kan gespeeld worden. De finale moet voor 7 augustus worden gespeeld, dan staat het begin van de nieuwe competitie gepland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws