Niet iedereen opgezet met herstart Bundesliga: Geld boven gezondheid

Niet iedereen opgezet met herstart Bundesliga: "Geld boven gezondheid"

17-05-2020 15:32
7

Sinds dit weekend wordt er in Duitsland terug gevoetbald na een pauze van twee maanden door de coronacrisis. Voetballiefhebbers keken hier massaal naar uit, maar niet iedereen is even opgezet met de heropstart. In Keulen, waar zondagmiddag gevoetbald wordt, doken spandoeken op om de situatie te bekritiseren.

Voor alle duidelijkheid, de wedstrijden in de Bundesliga vinden allemaal plaats achter gesloten deuren en supporters mogen niet samenscholen om de wedstrijden te bekijken. Toch is dat niet genoeg voor een aantal mensen. "Rond het stadion hebben we enkele doeken opgemerkt met niet mis te verstane boodschappen”, zegt Sammy Neyrinck in Het Journaal.

"Stop met alle competities, hier en nu" en "Ons geld is belangrijker dan uw gezondheid. De Bundesliga ten koste van elke prijs", een duidelijke boodschap van enkele Duitsers. "In Keulen staat niet iedereen te springen om de competitie te hervatten", concludeert Neyrinck.

FC Keulen, waar Sebastiaan Bornauw in de basis staat, speelt zondagmiddag tegen FSV Mainz zijn eerste wedstrijd sinds half maart.