Klopp over troosteloos kampioensdecor Liverpool: 'Voetbal blijft prachtig spel'

Klopp over troosteloos kampioensdecor Liverpool: 'Voetbal blijft prachtig spel'

17-05-2020 08:38
4

Jürgen Klopp lijkt niet geschrokken van de troosteloze decors in de Bundesliga. De manager van Liverpool heeft er geen moeite mee dat The Reds straks vermoedelijk ook in een leeg stadion worden gekroond tot kampioen van de Premier League.

"We zijn allemaal ooit begonnen met voetbal zonder supporters. We zijn niet vanwege de atmosfeer in een stadion verliefd geworden op dit spelletje", zegt Klopp tegen de BBC. "Voetbal blijft een prachtig spel. Hopelijk pakt het goed uit in Duitsland en kunnen wij op een bepaald moment ook weer van start."

Mocht de Premier League hervat worden, dan verdedigt Liverpool een gigantische voorsprong van 25 punten op Manchester City. De titel lijkt dan ook een zekerheid. "We hoeven niet op ons allerbest te zijn, we moeten ons best mogelijke niveau halen", doelt de Duitser op de omstandigheden, zoals de korte voorbereiding. "Dat geldt voor alle teams."

De Britse regering zette onlangs de deur open om het seizoen vanaf 1 juni achter gesloten deuren uit te spelen. De Engelse clubs zijn nog in conclaaf over hoe dat moet gebeuren.