Toch nog titelfeest in Brugge? Koppelen aan de bekerfinale tegen Antwerp

Toch nog titelfeest in Brugge? "Koppelen aan de bekerfinale tegen Antwerp"

16-05-2020 21:00
31

Na de beslissing van de Algemene Vergadering werd Club Brugge vrijdag gekroond tot de kampioen van België. Een feestje met de fans zat er door de coronacrisis echter niet in. Al komt dat mogelijk op een andere datum.

Club Brugge organiseert zondag zelf al een virtuele kampioenenviering, maar dat feest kan later mogelijk nog echt gevierd worden. Zo kondigde Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, dat hij dat alvast van plan is.

"Helaas kunnen we, in deze omstandigheden, niet onmiddellijk overgaan tot een kampioenenviering op de Markt. We staan in nauw overleg met Club Brugge en zullen gezamenlijk bespreken wat er kan en wanneer dit kan. We wachten daarvoor echter eerst de instructies van onder meer de federale overheid af de komende weken", aldus De fauw op de officiële website van de stad Brugge.

De burgemeester van Brugge zou een huldiging op de dag van de bekerfinale (vermoedelijk 1 of 2 augustus) wel zien ziten. "In een ideaal scenario kunnen we de titelviering koppelen aan een mogelijke winst in de bekerfinale tegen Antwerp. Het is van 1996 geleden dat Club Brugge ‘de dubbel’ kon vieren, dus dat zou natuurlijk een mooi moment kunnen zijn", klinkt het.