STVV-voorzitter Meekers: De K11 hebben Waasland-Beveren niet geslachtofferd

STVV-voorzitter Meekers: "De K11 hebben Waasland-Beveren niet geslachtofferd"

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 17:16za 16-05-2020 om 17:16

De Pro League heeft vrijdag een akkoord bereikt over de afhandeling van de competitie. Club Brugge is kampioen, Waasland-Beveren zakt naar tweede klasse. En die laatste ploeg is daarmee helemaal niet opgezet. Volgens David Meekers, voorzitter van Sint Truiden en lid van de werkgroep, is er zeker geen kwaad opzet in het spel.

"Hebben de K11 Waasland-Beveren geslachtofferd? Niet volgens mij", vertelde Meekers aan Het Belang van Limburg. "Kijk, de werkgroep had een document samengesteld met zo weinig mogelijk benadeelde partijen. In de raad van bestuur bleek al snel dat het niet de beoogde 80% zou halen."

"Oké, dan moest er een andere oplossing komen. Bedoeling was een grote meerderheid te vinden en die is er. Zou een nietigverklaring van de competitie, zoals in Nederland, beter zijn geweest? Ik betwijfel het. Jammer voor Waasland-Beveren. Maar OHL en Beerschot straffen, zou sportief ook niet oké zijn geweest."

"Belangrijk is ook dat het principe in de reglementering wordt vastgelegd dat de competitie als voleindigd wordt beschouwd, als ze vroegtijdig moet worden afgebroken", besloot de voorzitter van STVV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws