Verheyen twijfelde al langer over Diagne: Ik vond hem eigenlijk niets

Verheyen twijfelde al langer over Diagne: "Ik vond hem eigenlijk niets"

16-05-2020 12:30
3

Club Brugge kon vrijdag de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis vieren. Dat deed het zonder Mbaye Diagne, die werd 'vergeten' in de kampioenenfoto. Dat Diagne überhaupt werd gehaald begrijpt Gert Verheyen nog altijd niet helemaal.

"Club heeft ergens wel een risico genomen met hem", vertelt Verheyen bij Sporza. "Er waren voor zijn transfer al verhalen, het was al duidelijk dat hij een speciaal geval was. Je denkt dan misschien: wij zullen hem op het rechte pad houden. Maar Diagne heeft zichzelf onmogelijk gemaakt."

Volgens Verheyen had Club Brugge de Senegalees zelf nooit mogen halen. "Ik had na de CL-loting veel matchen van Galatasaray bekeken (de moederclub van Diagne) en ik vond hem toen eigenlijk al niets. Club had dat profiel nodig, maar zijn prestaties waren toen al pover", klinkt het.

Uiteindelijk speelde Diagne na de partij tegen PSG niet meer voor Club Brugge. "Na die frats was er nog twijfel: wat doen we met hem? Maar hij heeft het zelf zo hard uitgehangen, dat je niet anders kon dan hem weg te sturen", aldus Verheyen.